Πατάτες ογκρατέν με γάλα

 

από BigMama
Αν βαρεθήκατε τις απλές ψητές πατάτες, δοκιμάστε αυτή τη γρήγορη και εύκολη συνταγή για Πατάτες Ογκρατέν, με γάλα και θα γίνει η αγαπημένη σας.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία Γρήγορα Πιάτα, Μαγειρική, Οικονομικά, Πατάτες
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 5 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. maggi νοστιμιά
  • 6 φέτες μπριζόλα καπνιστή
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. τριμμένο τυρί cheddar

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα όλες οι πατάτες.
  3. Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο, στους 220° C για 60 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  4. Δεκαπέντε λεπτά πριν βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει και να ροδοκοκκινήσει.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx