Βασιλόπιτα Κέικ με Πορτοκάλι
Αυτή είναι η πιο τέλεια συνταγή για ζουμερή και εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ με Πορτοκάλι, που θα κλέψει την παράσταση την Πρωτοχρονιά!
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 30 x 27cm ορθογώνιο
- 6 αυγά
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 550 γρ. αλεύρι φαρινάπ
- 2 πορτοκάλια το ξύσμα τους
- 2 βανίλιες
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα το μίγμα. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη τη βασιλόπιτα μέσα.
- Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι αν ψήθηκε, να βγαίνει δηλαδή καθαρό.
- Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί και με γάλα και να ελλατωθεί το αλεύρι στα 500 γρ. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ ή κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας σας. Το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσετε είναι 200ml.
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
