Βασιλόπιτα Κέικ με Πορτοκάλι

 

από BigMama
Αυτή είναι η πιο τέλεια συνταγή για ζουμερή και εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ με Πορτοκάλι, που θα κλέψει την παράσταση την Πρωτοχρονιά!
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Χριστούγεννα
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 30 x 27cm ορθογώνιο
  • 6 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 550 γρ. αλεύρι φαρινάπ
  • 2 πορτοκάλια το ξύσμα τους
  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  4. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα το μίγμα. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί.
  5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
  6. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη τη βασιλόπιτα μέσα.
  7. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι αν ψήθηκε, να βγαίνει δηλαδή καθαρό.
  8. Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί και με γάλα και να ελλατωθεί το αλεύρι στα 500 γρ. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ ή κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.  Το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσετε είναι 200ml.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx