Εύκολο Γλυκό Ψυγείου με Φρυγανιές

 

από BigMama
Ετοιμάστε αυτό το εύκολο Γλυκό Ψυγείου με Κρέμα βανίλιας και Σιροπιασμένες Φρυγανιές. Τόσο απλό στην παρασκευή του αλλά παράλληλα τόσο νόστιμο!
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 15 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

  • 1 πακέτο φρυγανιές

Για το σιρόπι

Για την κρέμα

Για το γαρνίρισμα

  • 200 γρ, σαντιγί
  • λίγη κανέλα ή κακάο

Οδηγίες

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύοντας καλά περιμένουμε μέχρι να βράσει το γάλα.
  2. Μόλις βράσει και πήξει η κρέμα, προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μια διαφάνεια που θα εφάπτεται στην κρέμα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  3. Για το σιρόπι, βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Μόλις κρυώσει καλά το σιρόπι, βουτάμε μέσα τα παξιμάδια μας και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ 20x15 εκ.. Το σιρόπι που θα περισσέψει το ρίχνουμε και αυτό πάνω στις φρυγανιές.
  5. Με το ραβδομπλέντερ, χτυπάμε την κρέμα μας για να την κάνουμε λεία και αφράτη και την απλώνουμε πάνω στις φρυγανιές μας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει καλά.
  6. Τέλος γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ωραίες ροζέτες πάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με κανέλα ή κακάο..
  7. Tips: Αν θέλουμε σοκολατένια γεύση, προσθέτουμε 200 γρ. κουβερτούρα μόλις βράσει η κρέμα.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx