Φακές κοκκινιστές

 

από Lina
Μα πόσο νόστιμες γίνονται οι Φακές όταν είναι κοκκινιστές! Μια παραδοσιακή, θρεπτική συνταγή για το αγαπημένο αυτό όσπριο.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες
Κατηγορία Vegan, Μαγειρική, Οικονομικά, Όσπρια
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 άτομα

Υλικά
 

  • 500 γρ. φακές χονδρές
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλινο προαιρετικά
  • 400 γρ. τομάτες κονκασέ
  • 4 κ.σ. χυμό τομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. δενδρολίβανο προαιρετικά
  • αλάτι -πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε τα υλικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, κόβουμε το καρότο σε ροδέλες ή σε κύβους.
  2. Πλένουμε τις φακές. Σε κατσαρόλα βάζουμε σε κρύο νερό τις φακές και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
  3. Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
  4. Προσθέτουμε το μισό λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τη τομάτα, χυμό τομάτας, δάφνη και τα μυρωδικά, εκτός από το αλάτι.
  5. Προσθέτουμε νερό ώστε να είναι πάνω από τις φακές.
  6. Αφήνουμε να βράσει περίπου 1 ώρα 30 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν απαιτείται να προσθέσουμε νερό. Πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέτουμε το αλάτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx