Φασολάδα με κόκκινες πιπεριές

από BigMama
Οι κόκκινες πιπεριές ταιριάζουν ιδιαίτερα με τα λευκά φασόλια.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Μαγείρεμα 1 ώρα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά
Κατηγορία Μαγειρική, Όσπρια
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Βράσιμο, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 6 μερίδες

Υλικά
 

  • 1/2 κιλό άσπρα φασόλια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λάδι
  • αλάτι

Οδηγίες

  1. Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό με λίγο αλάτι να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβουμε το καρότο σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, με λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, τη δάφνη και 1,5 με 2 λίτρα νερό περίπου.
  3. Βράζουμε τη φασολάδα για 1 με 1,5 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Ο χρόνος εξαρτάται από την ποικιλία των φασολιών. Λίγο πριν βγάλουμε τη φασολάδα από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx