Γλυκό ψυγείου με Κρέμα καραμέλας και Espresso

 

από BigMama
Ένα πολύ γρήγορο γλυκό ψυγείου με Κρέμα καραμέλας και Espresso. Εμφανισιακά θυμίζει Τιραμισού αλλά δεν είναι. Τα σπιτικά σαβαγιάρ προσθέτουν στη γεύση.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 15 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 10 κομμάτια

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Βγάζουμε από την καφετιέρα μας τους καφέδες espresso και τους αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να αναμειχθεί καλά με τη σαντιγύ.
  3. Σε ένα πυρέξ 15x25 εκ. τοποθετούμε μια σειρά από σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε πολύ γρήγορα στον espresso. Προσοχή! Τα βουτάμε μόνο πολύ γρήγορα διαφορετικά θα μουλιάσουν πολύ και θα διαλυθούν. Απλώνουμε πάνω τους τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση από σαβαγιάρ. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο.
  4. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και να δέσουν οι γεύσεις.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
2
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx