Κανταΐφι απλό με καρύδια

 

από BigMama
Κανταΐφι. Ένα από τα πολύ αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά που δεν λείπει από τα γιορτινά τραπέζια της πατρίδας μας.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 16 κομμάτια

Υλικά
 

Για το κανταΐφι

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • λίγες σταγόνες λεμόνι και λίγο ξύσμα

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζοντας για 5 λεπτά. Αρχίζω να μετράω το χρόνο μόλις δω την πρώτη μπουρμπουλήθρα.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύω τα χοντροκομμένα καρύδια με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  3. Ξεδιπλώνω το φύλλο κανταΐφι, το ξανοίγω και παίρνω στο χέρι μου μια ποσότητα περίπου 20 εκ. μήκος και 6 εκ. πλάτος. Κρατάω τη στενή πλευρά στην παλάμη μου, βάζω μια κουταλιά καρύδια και τυλίγω το κανταΐφι κατά μήκος ελαφρά, διπλώνοντας τις άκρες ελάχιστα προς τα μέσα. Δεν σφίγγω πολύ το κανταΐφι, απλά τυλίγω ελαφρά.
  4. Τοποθετώ το κανταΐφι σε ένα μικρό πυρέξ και συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Λιώνω το βιτάμ και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφω όλα τα κομμάτια πολύ καλά, προσέχοντας να αλείφθούν και τα πλαϊνά.
  5. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω το κανταΐφι στους 170° C για 60 λεπτά. Προσοχή! Δεν ανεβάζω τη θερμοκρασία γιατί θα αρπάξει.
  6. Μόλις ψηθεί το κανταΐφι, το βγάζω από το φούρνο και όπως είναι ζεστό, ρίχνω σιγά σιγά το κρύο σιρόπι να πάει σε όλα τα κομμάτια.
  7. Αν θέλω το γλυκό μου να μην είναι τραγανό, σκεπάζω με μια μεμβράνη για να μαλακώσει η πάνω επιφάνεια.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx