Κέικ Καρύδας

 

από BigMama
Εύκολο, γευστικό και πολύ πολύ αφράτο, σιροπιαστό Κέικ Καρύδας. Μια συνταγή που μοιράζεται μαζί μας η Τζένη Τσανακτσίδου.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

Για το κέικ

Για το σιρόπι

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ μας τα αυγά με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το σπορέλαιο και στο τέλος τμηματικά το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και την ινδική καρύδα.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
  5. Μόλις ψηθεί το κέικ, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε λίγο ακόμη μέσα με μισάνοιχτη την πόρτα.
  6. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά. Σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ όπως είναι μέσα στη φόρμα, με το ζεστό σιρόπι.
  7. Αν δεν κόψουμε το κέικ πριν το σιροπιάσουμε, τότε θα διατηρήσει το κιτρινωπό του χρώμα.
  8. Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx