Κέικ με Γιαούρτι και Κεράσια

 

από BigMama
Ζουμερό, μαλακό, εύκολο κέικ με γιαούρτι και κεράσια. Το καλύτερο συνοδευτικό για τον απογευματινό σας καφέ. Γίνεται και με φράουλες.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Χρόνος Αναμονής 0 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

  • 1 κούπα καλά γεμάτη ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. γλυκό του κουταλιού κεράσι ή μαρμελάδα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. γιαούρτι με γεύση κεράσι
  • 500 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C, στον αέρα.
  2. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το γλυκό κεράσι και τα μισά κεράσια. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα του κέικ με αποσπώμενη βάση και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα κεράσια.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο (170° C / αέρα) για 50 λεπτά.
  8. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο και κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou"  | Gogo Samiou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx