Ανάποδο Κέικ Τούρτα Φράουλα
Εντυπωσιακή Τούρτα-Κέικ Φράουλας ανάποδη! Αφράτο παντεσπάνι με φρουτώδη σάλτσα φράουλας και πεντανόστιμη κρέμα!
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σκεύος: 30 x 40cm ορθογώνιο
Για το παντεσπάνι (όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου)
- 5 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 120 γρ. ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 100 ml γάλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη σάλτσα φράουλας
- 400 γρ, ώριμες φράουλες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. νισεστέ η κορν φλάουρ
- 40 ml νερό
Για την κρέμα (όλα τα υλικά πολύ κρύα, παγωμένα από το ψυγείο)
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 140 γρ. άχνη ζάχαρη
- 200 γρ. κρέμα τυριού τύπου philadelphia
- προαιρετικά ότι σας αρέσει βανίλια, ξύσμα, πορτοκάλι ή λεμόνι
Για το στόλισμα
- αμύγδαλα τριμμένα
- φράουλες
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Δες το βίντεο στο τέλος τη συνταγής για περισσότερες λεπτομέρειες!
Για το παντεσπάνι (όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου)
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με το αλάτι και χτυπάμε με ένα μίξερ στη μεσαία ταχύτητα.Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα.Προσθέτουμε τις βανιλίνες, το γάλα και σταδιακά κοσκινισμένο το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα, το οποίο απλώνουμε ομοιόμορφα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180⁰ C για 13-15 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
Για τη σάλτσα φράουλας
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις βάζουμε κομμένες στη μέση σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και 2 κ.σ. νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισιστέ στα 40 ml νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα φράουλας. Ανακατεύουμε και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει.
- Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.Απλώνουμε από την επάνω πλευρά ομοιόμορφα τη ζεστή σάλτσα φράουλας. Αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά να κρυώσει.
Για την κρέμα (όλα τα υλικά πολύ κρύα, παγωμένα από το ψυγείο)
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και λίγη άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη. Χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις και την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε για 2 λεπτά συνολικά.Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό ακόμη.
- Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό ακόμη.
Συναρμολόγηση
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε 5 ίσες λωρίδες, από τη στενή πλευρά. Χωρίς να τις μετακινήσουμε, απλώνουμε πάνω τους την κρέμα, κρατώντας λίγη στην άκρη για να καλύψουμε στο τέλος εξωτερικά το κέικ.
- Στη συνέχεια τυλίγουμε απαλά την πρώτη λωρίδα σε ρολό. Τοποθετούμε το ρολό όρθιο σε ένα μεγάλο πιάτο και γύρω γύρω τοποθετούμε με τη σειρά όλες τις υπόλοιπες λωρίδες, έτσι ώστε να τυλιχθούν ομοιόμορφα γύρω από το πρώτο ρολό.
- Βάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι γύρω από το κέικ και το κλείνουμε έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά και να κρατηθεί σταθερό το γλυκό μας.Καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγη κρέμα, απλώνοντάς την ομοιόμορφα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες,
- Μόλις κρυώσει το γλυκό, αφαιρούμε το τσέρκι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα γύρω γύρω και προαιρετικά βάζουμε και αμύγδαλα τριμμένα.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο