Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο
Θεϊκά, λαχταριστά, Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο! Από τα αγαπημένα κλασικά παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας!
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 7 μεγάλα φρέσκα κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- μαυροπίπερο
- ρίγανη
- 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio
- 14 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
- 1 φλ. καφέ ζεστό νερό
- ½ ματσάκι άνηθο πλυμένο ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο πλυμένο ψιλοκομμένο
- 2 κρόκους αυγών
- 1 λεμόνι το χυμό του
- 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ
Οδηγίες
- Τα 7 μεγάλα φρεσκότατα κολοκυθάκια τα έκοψα στην μέση και τα καθάρισα. Τα μαγειρεύω έτσι κομμένα και όχι ολόκληρα διότι απορροφούν από το αυγολέμονο ή τη σάλτσα ντομάτας και γίνονται νοστιμότατα!
- Ετοιμάζω την γέμιση. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, τα σοτάρω σε 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.
- Προσθέτω 700γρ. κιμά μοσχαρίσιο, ανακατεύω καλά και το σοτάρω μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.
- Προσθέτω μαυροπίπερο, ρίγανη, 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio.
- Έχω πλύνει και στραγγίσει το ρύζι Καρολίνα, το προσθέτω και ανακατεύω. Ρίχνω 1 φλ.καφέ ζεστό νερό.
- Στο τέλος ρίχνω μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψιλοκομμένο και λίγο δυόσμο πλυμένο ψιλοκομμένο.
- Αποσύρω από την εστία, γεμίζω τα κολοκυθάκια, τα αραδιάζω στην κατσαρόλα της χύτρας όρθια.
- Συμπληρώνω ζεστό νερό μέχρι την μέση, τα βράζω 10' λεπτά και είναι έτοιμα.
- Αποσύρω από την εστία και αφήνω να κρυώσει καλά η χύτρα.
- Βγάζω τα κολοκυθάκια προσεκτικά σε ανοιχτό πυρέξ ή ταψάκι.
- Χτυπώ 2 κρόκους αυγών με τον χυμό ενός λεμονιού και λίγο από το ζουμί όπου έβρασα τα κολοκυθάκια. Το προσθέτω στην κατσαρόλα.
- Έχω διαλύσει 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ με πολύ λίγο νεράκι της βρύσης, το προσθέτω και αυτό και ανακατεύω. Παίρνει 2-3 βράσεις και έχει δέσει η νοστιμότατη σάλτσα αυγολέμονο.
- Περιχύνω τα κολοκυθάκια έτοιμα για σερβίρισμα, μοσχομυριστά!
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ" | ArtemisTaia Arampatzi
