Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο

 

από BigMama
Θεϊκά, λαχταριστά, Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο! Από τα αγαπημένα κλασικά παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας!
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Κυρίως Γεύμα, Λαχανικά, Μαγειρική, Ορεκτικά, Ρύζι
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Μέτριας Δυσκολίας

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 7 μεγάλα φρέσκα κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • μαυροπίπερο
  • ρίγανη
  • 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio
  • 14 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλ. καφέ ζεστό νερό
  • ½ ματσάκι άνηθο πλυμένο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο πλυμένο ψιλοκομμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ

Οδηγίες

  1. Τα 7 μεγάλα φρεσκότατα κολοκυθάκια τα έκοψα στην μέση και τα καθάρισα. Τα μαγειρεύω έτσι κομμένα και όχι ολόκληρα διότι απορροφούν από το αυγολέμονο ή τη σάλτσα ντομάτας και γίνονται νοστιμότατα!
  2. Ετοιμάζω την γέμιση. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, τα σοτάρω σε 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτω 700γρ. κιμά μοσχαρίσιο, ανακατεύω καλά και το σοτάρω μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.
  4. Προσθέτω μαυροπίπερο, ρίγανη, 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών Bio.
  5. Έχω πλύνει και στραγγίσει το ρύζι Καρολίνα, το προσθέτω και ανακατεύω. Ρίχνω 1 φλ.καφέ ζεστό νερό.
  6. Στο τέλος ρίχνω μισό ματσάκι άνηθο πλυμένο ψιλοκομμένο και λίγο δυόσμο πλυμένο ψιλοκομμένο.
  7. Αποσύρω από την εστία, γεμίζω τα κολοκυθάκια, τα αραδιάζω στην κατσαρόλα της χύτρας όρθια.
  8. Συμπληρώνω ζεστό νερό μέχρι την μέση, τα βράζω 10' λεπτά και είναι έτοιμα.
  9. Αποσύρω από την εστία και αφήνω να κρυώσει καλά η χύτρα.
  10. Βγάζω τα κολοκυθάκια προσεκτικά σε ανοιχτό πυρέξ ή ταψάκι.
  11. Χτυπώ 2 κρόκους αυγών με τον χυμό ενός λεμονιού και λίγο από το ζουμί όπου έβρασα τα κολοκυθάκια. Το προσθέτω στην κατσαρόλα.
  12. Έχω διαλύσει 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ με πολύ λίγο νεράκι της βρύσης, το προσθέτω και αυτό και ανακατεύω. Παίρνει 2-3 βράσεις και έχει δέσει η νοστιμότατη σάλτσα αυγολέμονο.
  13. Περιχύνω τα κολοκυθάκια έτοιμα για σερβίρισμα, μοσχομυριστά!

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ"  | ArtemisTaia Arampatzi
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx