Κοτόπουλο με Σάλτσα Παρμεζάνας

 

από BigMama
Μια τόσο απλή συνταγή αλλά ταυτόχρονα τόσο νόστιμη. Κοτόπουλο στήθος με σάλτσα Παρμεζάνας. Ένα πιάτο που θα λατρέψετε.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά
Κατηγορία Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 2 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 (διπλό) φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 50 γρ. βιτάμ
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml ζωμό από κοτόπουλο
  • κούπα κρασί λευκό
  • ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • βρασμένο ρύζι ή τηγανιτές πατάτες για συνοδευτικό

Οδηγίες

  1. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Βάζουμε πάνω στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε καλά μέχρι να κοκκινήσει καλά γύρω γύρω.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
  5. Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
  6. Βάζουμε μέσα στη σάλτσα μας το μαγειρεμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx