Κουνουπίδι με Ρεβίθια και ταχίνι
Ένα διαφορετικό πιάτο από τα συνηθισμένα. Κουνουπίδι με Ρεβίθια, ελαφριά σως ταχίνι και ζουμερό ρόδι. Ελαφρύ και υγιεινό.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- 250 γρ. βρασμένα ρεβίθια (αν έχετε χρόνο μπορείτε να βράσετε αλλιώς χρησιμοποιήστε κονσέρβας)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 λεμόνι το χυμό
- 4 κ.σ. νερό
- ½ ρόδι
- μαϊντανό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° C.
- Χωρίζουμε σε μικρά μπουκέτα το κουνουπίδι και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
- Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά προσθέτουμε τα ρεβίθια, το χυμό από το μισό λεμόνι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη φροντίζοντας να ανακατέψουμε μια-δύο φορές ενδιάμεσα.
- Σε ένα βαζάκι βάζουμε το χυμό από το άλλο μισό λεμόνι, το νερό, το ταχίνι λίγο αλάτι και πιπέρι και αφού το κλείσουμε με το καπάκι του, ανακινούμε για να αναμειχθούν τα υλικά καλά.
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
- Βγάζουμε το κουνουπίδι από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σως ταχίνι και ανακατεύουμε ξανά.
- Σερβίρουμε σκορπίζοντας πάνω στο φαγητό σπόρια ροδιού.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο