Πανεύκολη Κρέμα Καραμελέ (Χωρίς Αυγά)

 

από BigMama
Σπιτική Κρέμα Καραμελέ χωρίς αυγά. Πεντανόστιμη κρέμα με βελούδινη υφή, που είναι ιδιαίτερα ελαφριά αφού δεν έχει καθόλου αυγά.
5 από 4 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κρέμες
Κουζίνα Γαλλική
Μέθοδος Μαγειρέματος Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

Οδηγίες

Για την καραμέλα
  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις η καραμέλα πάρει ξανθό χρώμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  2. Βάζουμε 4 πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ένα ταψί και μοιράζουμε μέσα τους πολύ προσεκτικά την καραμέλα.
Για την κρέμα
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε λιγάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε, τη βανίλια, το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  2. Σουρώνουμε την κρέμα μας μέσα σε μια κανάτα και στη συνέχεια τη μοιράζουμε στα πυρίμαχα μπολάκια, πάνω από την καραμέλα.
  3. Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C για 40-50 λεπτά.
  4. Αφού κρυώσουν ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx