Κρέμα Καραμελέ χωρίς φούρνο σε 5′
Η πιο εύκολη και νόστιμη Κρέμα Καραμελέ, χωρίς φούρνο! Ένα αγαπημένο επιδόρπιο που είναι έτοιμο σε 5 λεπτά.
Υλικά
Σκεύος: 20 x 15cm ορθογώνιο
Για την καραμέλα
- 100 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα
- 900 γρ. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κρόκο από μέτριο αυγό
- 90 γρ. κορν φλάουρ
- 2 βανιλίνες
- 50 γρ. βούτυρο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε την καραμέλα βάζοντας τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει. Περιμένουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και όχι πολύ σκούρο καφέ, για να μην πικρίσει.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη καραμέλα σε ένα πυρέξ και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον κρόκο του αυγού και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε την κρέμα, όπως είναι ζεστή, πάνω στην λιωμένη καραμέλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια μαρίζ.
- Σκεπάζουμε το γλυκό με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο