Μπεκρή Μεζέ

 

από BigMama
Ετοίμασε παραδοσιακό Μπεκρή Μεζέ με χοιρινό κρέας, πιπεριές και σάλτσα ντομάτας και απόλαυσέ το με κρασάκι και καλούς φίλους!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Κρέας, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Μεζέδες, Χοιρινό
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πρέζα κανέλα τριμμένη
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα ή γκούντα τριμμένο

Οδηγίες

  1. Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι (ή μια πλατιά κατσαρόλα) με καπάκι πάνω στη φωτιά να ζεσταθεί καλά.
  2. Προσθέτω το ελαιόλαδο στο σκεύος και βάζω μέσα το κρέας να το σοτάρω και να το ροδοκοκκινίσω από όλες τις πλευρές. Περίπου 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτω το κρεμμύδι και ανακατεύω. Προσθέτω τις πιπεριές που έχω κόψει σε ροδέλες, κρατώντας λίγες από τις πράσινες για το τέλος.
  4. Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές προσθέτω το κρασί, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο, τη ντομάτα και την πάστα ντομάτας την οποία ανακατεύω να διαλυθεί.
  5. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μπαχάρι και την κανέλα.
  6. Σκεπάζω το κρέας και αφήνω να σιγομαγειρευτεί σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 30 λεπτά. Κατά διαστήματα ελέγχω μήπως χρειαστεί να προσθέσω λίγο βραστό νερό.
  7. Μόλις μαγειρευτεί το κρέας μας μπορώ να το μεταφέρω σε ένα πήλινο σκεύος ή σε ένα πυρέξ μαζί με τα υγρά του, πασπαλίζω με το τυρί και απλώνω τις πιπεριές που είχα κρατήσει.
  8. Βάζω το φαγητό στο φούρνο για 15 λεπτά στον αέρα στους 200° C μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Σερβίρεται ζεστό σε βαθύ πιάτο.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor  
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx