Μπεκρή Μεζέ

 

από BigMama
Ετοίμασε παραδοσιακό Μπεκρή Μεζέ με χοιρινό κρέας, πιπεριές και σάλτσα ντομάτας και απόλαυσέ το με κρασάκι και καλούς φίλους!
mpekri-meze
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Κρέας, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Μεζέδες, Χοιρινό
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πρέζα κανέλα τριμμένη
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα ή γκούντα τριμμένο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι (ή μια πλατιά κατσαρόλα) με καπάκι πάνω στη φωτιά να ζεσταθεί καλά.
  • Προσθέτω το ελαιόλαδο στο σκεύος και βάζω μέσα το κρέας να το σοτάρω και να το ροδοκοκκινίσω από όλες τις πλευρές. Περίπου 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτω το κρεμμύδι και ανακατεύω. Προσθέτω τις πιπεριές που έχω κόψει σε ροδέλες, κρατώντας λίγες από τις πράσινες για το τέλος.
  • Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές προσθέτω το κρασί, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο, τη ντομάτα και την πάστα ντομάτας την οποία ανακατεύω να διαλυθεί.
  • Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μπαχάρι και την κανέλα.
  • Σκεπάζω το κρέας και αφήνω να σιγομαγειρευτεί σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 30 λεπτά. Κατά διαστήματα ελέγχω μήπως χρειαστεί να προσθέσω λίγο βραστό νερό.
  • Μόλις μαγειρευτεί το κρέας μας μπορώ να το μεταφέρω σε ένα πήλινο σκεύος ή σε ένα πυρέξ μαζί με τα υγρά του, πασπαλίζω με το τυρί και απλώνω τις πιπεριές που είχα κρατήσει.
  • Βάζω το φαγητό στο φούρνο για 15 λεπτά στον αέρα στους 200° C μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρεται ζεστό σε βαθύ πιάτο.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor  
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx