Μπεκρή Μεζέ
Ετοίμασε παραδοσιακό Μπεκρή Μεζέ με χοιρινό κρέας, πιπεριές και σάλτσα ντομάτας και απόλαυσέ το με κρασάκι και καλούς φίλους!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 πράσινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 200 ml κρασί λευκό
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
- 1 πρέζα κανέλα τριμμένη
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα ή γκούντα τριμμένο
Σημειώσεις
Instructions
- Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι (ή μια πλατιά κατσαρόλα) με καπάκι πάνω στη φωτιά να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτω το ελαιόλαδο στο σκεύος και βάζω μέσα το κρέας να το σοτάρω και να το ροδοκοκκινίσω από όλες τις πλευρές. Περίπου 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτω το κρεμμύδι και ανακατεύω. Προσθέτω τις πιπεριές που έχω κόψει σε ροδέλες, κρατώντας λίγες από τις πράσινες για το τέλος.
- Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές προσθέτω το κρασί, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο, τη ντομάτα και την πάστα ντομάτας την οποία ανακατεύω να διαλυθεί.
- Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μπαχάρι και την κανέλα.
- Σκεπάζω το κρέας και αφήνω να σιγομαγειρευτεί σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 30 λεπτά. Κατά διαστήματα ελέγχω μήπως χρειαστεί να προσθέσω λίγο βραστό νερό.
- Μόλις μαγειρευτεί το κρέας μας μπορώ να το μεταφέρω σε ένα πήλινο σκεύος ή σε ένα πυρέξ μαζί με τα υγρά του, πασπαλίζω με το τυρί και απλώνω τις πιπεριές που είχα κρατήσει.
- Βάζω το φαγητό στο φούρνο για 15 λεπτά στον αέρα στους 200° C μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρεται ζεστό σε βαθύ πιάτο.
Video
Notes
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο