Μπισκότα με Τρούφα

 

από BigMama
Πανεύκολα Μπισκότα με Τρούφα σοκολάτας! Τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και εξαφανίζονται πριν προλάβεις να τα βγάλεις από το φούρνο!
5 από 4 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 16 λεπτά
Χρόνος ξεκούρασης της ζύμης στο ψυγείο 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 56 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Οικονομικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 30 κομμάτια

Υλικά
 

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • 20 ml γάλα ή νερό

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  2. Μόλις έχουμε ένα μείγμα σαν τρίμματα, προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
  3. Συνεχίζουμε το ζύμωμα, προσθέτουμε την τρούφα και σταματάμε μόλις έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  4. Μόλις ξεκουραστεί, παίρνουμε 16-18 γρ. από τη ζύμη και σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
  5. Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με το γάλα ή το νερό και βουτάμε τα μπαλάκια μέσα στην τρούφα, καλύπτοντάς τα ολόγυρα.
  6. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180° C, στις αντιστάσεις, για περίπου 16 λεπτά.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx