Νηστίσιμα Γεμιστά Σοκολατάκια Πορτοκάλι

 

από BakeiT
Σοκολατένια απόλαυση με άρωμα Πορτοκαλιού! Αυτή η γρήγορη και εύκολη νηστίσιμη συνταγή με 4 υλικά, θα σε καταπλήξει.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Χρόνος ψύξης 2 ώρες
Κατηγορία Vegan, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 40 κομμάτια

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 28 x 21cm ορθογώνιο
  • 1 κιλό φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 83 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

για διακόσμηση

  • ξύσμα πορτοκάλι

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κορν φλάουρ και το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  2. Βάζουμε τη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί 28x21εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να σφίξει.
  5. Μόλις κρυώσει, κόβουμε στρογγυλούς δίσκους με ένα κουπ πατ και τους βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς.
  6. Τοποθετούμε τα δισκάκια σε μια λαδόκολλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.
  7. Τέλος, βάζουμε τη σοκολάτα που περίσσεψε μέσα σε μια σακούλα κορνέ και περνάμε γραμμές πάνω στα σοκολατάκια για να τα διακοσμήσουμε.
  8. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo YouTube: Bake iT  
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx