Νηστίσιμα Muffins με Μήλα

 

από Lina
Ένα γλύκισμα με ζουμερά μήλα νέας σοδειάς, που συνοδεύει τον καφέ ή το τσάι και είναι ιδανικό για τις ημέρες της Νηστείας και όχι μόνο.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Νηστίσιμα γλυκά, Παιδικά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι, χτυπώντας με σύρμα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το νερό σε δόσεις. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Υπολογίζουμε από μία κουταλιά μείγματος για κάθε φόρμα ή χαρτάκι, πλάθοντας μια μπαλίτσα. Αν χρησιμοποιήσουμε φόρμες σιλικόνης, τις βρέχουμε με νερό.
  5. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους. Μοιράζουμε τα μήλα στα μάφινς πιέζοντας ελαφρώς, ώστε να μην προεξέχουν πολύ οι άκρες. Αν θέλουμε, σε αυτό το στάδιο πασπαλίζουμε με κανέλα ή μετά το ψήσιμο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C , στον αέρα, για 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Όταν θα έχουν κρυώσει εντελώς, τα βγάζουμε από τις φόρμες σιλικόνης,
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx