Νηστίσιμο Ινδοκάρυδο Σιροπιαστό

 

από BigMama
Αυτό το Σιροπιαστό Ινδοκάρυδο είναι ένα νηστίσιμο γλυκό ταψιού, που γίνεται πανεύκολα και χωρίς μίξερ. Θα γίνει το αγαπημένο σας για τις μέρες της νηστείας.
5 από 10 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

Για το σιρόπι

  • 500 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού και βράζοντας για 5 λεπτά. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει..
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα 100 γρ. από το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
  5. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
  6. Λαδώνουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο ένα πυρέξ 20x30 εκ., αλευρώνουμε ελαφρώς και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
  7. Ψήνουμε το ινδοκάρυδο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αν μπήξουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο, να βγαίνει καθαρό.
  8. Μόλις ψηθεί το ινδοκάρυδο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
  9. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx