One-Pot Ταλιατέλες με τόνο και λιαστή ντομάτα

από Nina
Όλα σε μια κατσαρόλα και έτοιμο σε 20 λεπτά!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Ζυμαρικά, Μαγειρική, Τόνος
Κουζίνα Ιταλική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. λιαστές ντομάτες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 80 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή κότας
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  2. Στο multi ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το μπούκοβο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον τόνο σπασμένο σε κομματάκια.
  4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ζεστό ζωμό λαχανικών ή κότας και τις ταλιατέλες όπως είναι άβραστες. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να γίνουν al dente οι ταλιατέλες.
  5. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Μια μόνο κατσαρόλα για πλύσιμο!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx