Παξιμάδια Γλυκάνισου

 

από Xara Mageiriki
Αυτά τα Παξιμάδια Γλυκάνισου θα τα λατρέψετε! Τραγανά, αρωματικά και νηστίσιμα, είναι ιδανικά για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά
Κατηγορία Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 50 κομμάτια

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2 - 3 λεπτά.
  2. Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο, το γαρύφαλλο, την κανέλα και ανακατεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
  3. Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας. Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Την κάνουμε μπαστουνάκια και στο ταψί. Την αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  4. Κόβουμε το κάθε μπαστουνάκι σε φέτες (όχι μέχρι κάτω) πάχος 1 εκ.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° C για 30 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να γίνουν χλιαρά, χωρίζουμε τα μπαστουνάκια σε φέτες και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 15 λεπτά.
  7. Όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι.
  8. Καλή επιτυχία!

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx