Raffaello της Τζένης Τσανακτσίδου
Ετοίμασε τα πιο νόστιμα σπιτικά Raffaello με την πανεύκολη συνταγή της κυρίας Τζένης Τσανακτσίδου! Ιδανική για αρχαρίους!
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο μαλακό
- 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 2 βανίλιες
- 250 γρ. ινδική καρύδα
- φουντούκια καβουρδισμένα ολόκληρα
Οδηγίες
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος, προσθέτουμε σε δύο δόσεις την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη την νύχτα.
- Την επόμενη μέρα το βγάζουμε από το ψυγείο, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα στο χέρι μας, το πατάμε λίγο με την παλάμη μας να ανοίξει και βάζουμε μέσα το ολόκληρο φουντούκι. Κλείνουμε και το πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό.
- Βάζουμε σε ένα μπολ ινδική καρύδα και σε ένα μπολ λιωμένο βούτυρο.
- Βουτάμε τα χέρια στο βούτυρο, παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια στα βουτυρωμένα μας χέρια για να υγραθούν και στη συνέχεια τα βουτάμε στην ινδική καρύδα.
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
