Ρεβανί Πορτοκαλιού της Τζένης

 

από BigMama
Αρωματικό Ρεβανί Πορτοκαλιού, της αγαπημένης Τζένης Τσανακτσίδου. Γίνεται πανεύκολα και με λίγα υλικά και θα το λατρέψετε.
5 από 10 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 16 κομμάτια

Υλικά
 

  • 4 αβγά
  • 2 ποτήρια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό ή και ψιλό
  • 1 ποτήρι αλεύρι Φαρινάπ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • ½ λεμόνι το χυμό

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το 1 ποτήρι χυμού από πορτοκάλι και το σπορέλαιο.
  3. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο28) και ρίχνουμε το μείγμα, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα.
  5. Ψήνουμε το Ρεβανί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, στις αντιστάσεις. Φροντίζουμε να βάλουμε το ταψί μας στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35 λεπτά.
  6. Μόλις ψηθεί το Ρεβανί, το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε πάνω το άλλο 1 ποτήρι φρέσκου χυμού πορτοκαλιού.
Για το σιρόπι
  1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια σιροπιάζουμε το γλυκό σιγά-σιγά, δηλαδή να απορροφάει και ξανά.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
5 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
5
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx