Σοκολατένιος Κορμός Παντεσπάνι
Κορμός από αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, με λευκή γέμιση και γλάσο σοκολάτας. Ένα ακαταμάχητο γλυκό που θα κάνετε συνέχεια.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 80 ml σπορέλαιο
- 125 γρ. αλεύρι φαρινάπ
- 80 ml γάλα
- 40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 1 βανίλια
Για τη γέμιση
- 1 κουτί ερμόλ
- 2 φλ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. γάλα φρέσκο
Για το γλάσο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 180 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. βιτάμ
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε αρχικά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Μέσα στους κρόκους ρίχνουμε σε δόσεις, εναλλάξ, το γάλα και το σπορέλαιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και σε δόσεις το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα. Χτυπάμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σε 4 δόσεις την μαρέγκα, ανακατεύοντας πολύ απαλά με μια μαρίζ.
- Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω του ομοιόμορφα το μείγμα, με απαλές κινήσεις.
- Ψήνουμε στους 200° C, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα, για 15 λεπτά.
- Στον πάγκο μας απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και κοσκινίζουμε πάνω του λίγο κακάο.
- Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και όπως είναι ζεστό, το αναποδογυριζουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Το τυλίγουμε απαλά σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση
- Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μόρφατ με την άχνη ζάχαρη και το γάλα.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε το κρύο παντεσπάνι και απλώνουμε τη γέμιση σαντιγί.
- Τυλίγουμε πάλι και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το γλάσο
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
- Σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πήξει το γλάσο.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να χλιαρύνει το γλάσο μας.
- Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και τον βάζουμε πάνω σε μια σχάρα. Ρίχνουμε ομοιόμορφα το γλάσο και βάζουμε το γλυκό ξανά στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο