Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη

 

από BigMama
Η πιο νόστιμη συνταγή για Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη, από την κ. Τζένη Τσανακτσίδου! Αφράτη και ζουμερή, χωρίς γάλα και αυγά.
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα γλυκά, Σοκολάτα
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

Για το γλάσο

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα μαζί με το κακάο.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το σπορέλαιο, τη βανίλια, τη σόδα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα από αλεύρι-κακάο και το ξύδι και ανακατεύουμε. Το μείγμα μας θα βγει λίγο πιο σφιχτό από το αυτό που έχουμε όταν φτιάχνουμε κέικ, οπότε προσοχή στο αλεύρι.
  4. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
  7. Μόλις σβήσουμε το φούρνο αφήνουμε τη σοκολατόπιτα για ακόμη 10 λεπτά μέσα στο φούρνο. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι αν ψήθηκε, θα πρέπει να βγει καθαρό.
Για το γλάσο
  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το λάδι και το απλώνουμε πάνω στη σοκολατόπιτα.
  2. Αν θέλουμε τρίβουμε πάνω στο γλάσο λίγη κουβερτούρα,

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx