Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη
Η πιο νόστιμη συνταγή για Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη, από την κ. Τζένη Τσανακτσίδου! Αφράτη και ζουμερή, χωρίς γάλα και αυγά.
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 3 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
- 6 κ.σ. κακάο
- ½ ποτήρι σπορέλαιο
- 1 βανίλια
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ½ κ.γ. σόδα
- 2 ποτήρια νερό
- λίγο αλάτι
- 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
- 1 κ.σ. ξύδι
Για το γλάσο
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
Οδηγίες
- Κοσκινίζουμε τη φαρίνα μαζί με το κακάο.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το σπορέλαιο, τη βανίλια, τη σόδα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα από αλεύρι-κακάο και το ξύδι και ανακατεύουμε. Το μείγμα μας θα βγει λίγο πιο σφιχτό από το αυτό που έχουμε όταν φτιάχνουμε κέικ, οπότε προσοχή στο αλεύρι.
- Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
- Μόλις σβήσουμε το φούρνο αφήνουμε τη σοκολατόπιτα για ακόμη 10 λεπτά μέσα στο φούρνο. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι αν ψήθηκε, θα πρέπει να βγει καθαρό.
Για το γλάσο
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το λάδι και το απλώνουμε πάνω στη σοκολατόπιτα.
- Αν θέλουμε τρίβουμε πάνω στο γλάσο λίγη κουβερτούρα,
Γενικές Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
