Τούρτα Αμυγδάλου της Τζένης

 

από BigMama
Η ωραιότερη, εύκολη, γευστική, υπέροχη, αφράτη Τούρτα Αμυγδάλου που έφτιαξε η κ. Τζένη Τσανακτσίδου και θα φτιάξεις και εσύ!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 1 ώρα
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 28cm στρογγυλό

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι νερού νερό
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. φυτική κρέμα
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • κερασάκια
  • καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι:
  1. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
  2. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  3. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι Ν.28, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.
  4. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε 2 δίσκους.
Για το σιρόπι:
  1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Για την κρέμα:
  1. Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ μαζί με το αλεύρι.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, τη βανίλια και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη συναρμολόγηση:
  1. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει.
  2. Τοποθετούμε τον ένα πάτο στο τσέρκι, σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι, ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τον άλλο πάτο από παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε.
  3. Απλώνουμε την φυτική κρέμα πάνω στο κρύο γλυκό και στολίζουμε με κερασάκια και μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx