Τούρτα Σοκολάτας

 

από BigMama
Φανταστική, Τούρτα Σοκολάτας εύκολη, με απίθανη ελαφριά γεύση. Ένας σοκολατένιος πειρασμός, ιδανικός για κάθε περίσταση.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Πάρτι, Τούρτες
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 26cm στρογγυλό

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπι

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180° C.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα αναμιγνύουμε καλά.
  3. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, αλλά να μην χάσουμε και τον όγκο.
  5. Σε μια φόρμα με διάμετρο 26εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά.
  7. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ανοίγουμε τη φόρμα, το αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
  8. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια, έτσι ώστε να έχουμε 3 δίσκους.
  9. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Πριν σιροπιάσουμε το παντεσπάνι, προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε.
  10. Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
  11. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε δηλαδή τη σκόνη της κρέμας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση
  1. Με ένα πινέλο σιροπιάζουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι.
  2. Αναμιγνύουμε τη μισή σαντιγί με την κρέμα σοκολάτας.
  3. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι.
  4. Τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο πάνω στην κρέμα, σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα, κρατώντας λίγη στην άκρη για το στολισμό.
  5. Βάζουμε τον τελευταίο δίσκο πάνω στην κρέμα σοκολάτας, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε την τούρτα μας ολόγυρα με την υπόλοιπη σαντιγί.
  6. Στολίζουμε με ροζέτες από τη σοκολατένια κρέμα και καλύπτουμε με κροκάν γύρω γύρω.
  7. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει καλά.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx