Τυρόπιτα

 

από Lina
Λαχταριστή τυρόπιτα με τραγανά φύλλα κρούστας και πεντανόστιμη κρέμα τυριού. Ιδανική για ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 12 κομμάτια

Υλικά
 

Οδηγίες

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώστε να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει και αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τη φέτα τριμμένη, το αλάτι. Ανακατεύουμε.
  3. Σε βουτυρωμένο ταψί, 37 ε.κ.*35 ε.κ., στρώνουμε τα μισά φύλλα, το πρώτο ή και το δεύτερο φύλλο ώστε να προεξέχει μερικά εκ. από τις άκρες του ταψιού, λαδώνοντας το κάθε φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα, λαδώνοντας το κάθε φύλλο. Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο της επιφάνειας. Βρέχουμε την επιφάνεια με λίγο νερό. Αν θέλουμε, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια, ξαναβρέχουμε την επιφάνεια και έπειτα, στους 160° για ακόμη 40 λεπτά.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx