Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια
Ετοιμάστε γρήγορα Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια, που δεν χάνουν το σχήμα τους με το ψήσιμο. Τα παιδάκια σας θα τα αγαπήσουν!
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 225 γρ. βούτυρο ανάλατο ή βιτάμ κρύο
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 25 γρ. κουβερτούρα
- 25 γρ. λευκή σοκολάτα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το κρύο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να έχουμε ένα λείο και αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με μια διαφάνεια και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Αλευρώνουμε καλά την επιφάνειά μας και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, μέχρι να έχει περίπου 5 χιλιοστά πάχος. Κόβουμε με κουπάτ τα σχήματα από μπισκότα που θέλουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρώς στις άκρες.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως. Λιώνουμε τις σοκολάτες, τις βάζουμε σε ένα σακουλάκι με πολύ μικρή μυτούλα μπροστά και διακοσμούμε τα μπισκότα βάζοντας τη φαντασία μας να δουλέψει!
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια