Χοιρινό με Πολύχρωμες Πιπεριές στο λεπτό

 

από BigMama
Πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό που αρέσει πολύ! Συνδυάστε με πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες και θα το λατρέψετε.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Χοιρινό
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κιλότο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • ρίγανη
  • πάπρικα γλυκιά
  • ½ λεμόνι τον χυμό του
  • 1 κύβο λαχανικών

Οδηγίες

  1. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Μόλις κάψει το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χοιρινό κρέας και το τσιγαρίζουμε, να πάρει χρώμα απ'όλες τις πλευρές
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τη γλυκιά πάπρικα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  4. Αφήνουμε 5 λεπτά να μαγειρευτεί έως ότου εξατμιστεί το κρασί.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι μας ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου.
  6. Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές μας και σε φετούλες το κρεμμύδι και μόλις περάσουν τα είκοσι λεπτά, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας.
  7. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 15 λεπτά ακόμη. Αν δεν έχει αρκετό ζουμί το φαγητό μας προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  8. Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: YouTube Sotiria amor 
 
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx