Χοιρινό ψαρονέφρι με μουστάρδα

από BigMama
Συνταγές αγαπημένες, από παλιά περιοδικά που συνεχίζουμε να βάζουμε στο τραπέζι μας, όσο και αν περάσουν τα χρόνια.
5 από 2 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 8 λεπτά
Μαγείρεμα 18 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 26 λεπτά
Κατηγορία Γρήγορα Πιάτα, Κρέας, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Χοιρινό
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Τηγάνισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Μέτριας Δυσκολίας
Προσάρμοσε τις μεριδες: 4

Υλικά
 

  • 4 κομμάτια χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι)
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 25 γρ. παξιμαδάκια τριμμένα
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  1. Τρίβετε καλά τα κομμάτια του χοιρινού με το σκόρδο και στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνετε.
  2. Ζεσταίνετε δύο κουταλιές σούπας λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα φιλέτα για 7 λεπτά από τη μια πλευρά.
  3. Αναποδογυρίζετε τα φιλέτα και αλείφετε την ψημένη πλευρά τους με τη μουστάρδα. Από πάνω πασπαλίζετε τα τριμμένα παξιμαδάκια και τον μαϊντανό. Αφήνετε να ψηθούν για 2-3 λεπτά και τα μεταφέρετε σε ταψάκι.
  4. Περιχύνετε τα φιλέτα με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε στο γκριλ για 3 έως 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σερβίρετε το φαγητό γαρνίροντας κάθε μερίδα στο πιάτο με δεντρολίβανο.
  6. Ιδέα: Το χοιρινό με μουστάρδα ταιριάζει με κολοκυθάκια και πιπεριές. Διαλέξτε μικρά κολοκυθάκια και μακρόστενες πιπεριές, όχι καυτερές, και ψήστε τα στο γκριλ.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx