Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια
Ετοιμάστε γρήγορα Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια, που δεν χάνουν το σχήμα τους με το ψήσιμο. Τα παιδάκια σας θα τα αγαπήσουν!
Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!
Υλικά
- 225 γρ. βούτυρο ανάλατο ή βιτάμ κρύο
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 25 γρ. κουβερτούρα
- 25 γρ. λευκή σοκολάτα
Οδηγίες
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το κρύο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να έχουμε ένα λείο και αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με μια διαφάνεια και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Αλευρώνουμε καλά την επιφάνειά μας και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη, μέχρι να έχει περίπου 5 χιλιοστά πάχος. Κόβουμε με κουπάτ τα σχήματα από μπισκότα που θέλουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρώς στις άκρες.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως. Λιώνουμε τις σοκολάτες, τις βάζουμε σε ένα σακουλάκι με πολύ μικρή μυτούλα μπροστά και διακοσμούμε τα μπισκότα βάζοντας τη φαντασία μας να δουλέψει!

