Πίτα με Λάχανο άσπρο

 

από BigMama
Γρήγορη Πίτα με Λάχανο, χωρίς φύλλο. Είναι πάρα πολύ γευστική και δεν απαιτεί πολλά και περίεργα υλικά παρά μόνο ελάχιστα!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Οικονομικά, Ορεκτικό
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 8 κομμάτια

Υλικά
 

  • ¼ μέτριο λάχανο κομμένο ψιλό με τον κόφτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτηράκι κρασιού κεφίρ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • λίγο λευκό πιπέρι
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά τα οποία χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατέψουν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, σε δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και το κεφίρ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Προσθέτουμε το λάχανο, το πιπέρι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  5. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Βουτυρώνουμε τα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της.
  7. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις και αέρα, για 40 λεπτά , μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo:  YouTube Cooking With Chef Fey
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx