Καρυδόπιτα Εύκολη

 

από BigMama
Εύκολη παραδοσιακή Καρυδόπιτα με μόλις 5 αβγά. Συνοδεύουμε με το παγωτό της αρεσκείας μας και η γεύση της απογειώνεται!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 20 κομμάτια

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος: 20 x 30cm ορθογώνιο

Για το σιρόπι

  • 4 κούπες ζάχαρη
  • κούπες νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Ανάβουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° C στις αντιστάσεις.
  3. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας κάθε φορά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  5. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σόδα την οποία την διαλύουμε μέσα στο κονιάκ. Ανακατεύουμε ελαφρώς με τη μαρίζ.
  6. Τέλος, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε πάλι ελαφρά με τη μαρίζ μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Βουτυρώνουμε το πυρέξ μας και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
  8. Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 15 λεπτά στους 200° C και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και ψήνουμε στους 180° C για 35 λεπτά ακόμη.
  9. Μόλις ψηθεί η Καρυδόπιτα, τη βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστή τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
  10. Μόλις κρυώσει καλά, σερβίρουμε με Παγωτό της αρεσκείας μας.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx