Κουνουπίδι με Ρεβίθια και ταχίνι

 

από Nikokira
Ένα διαφορετικό πιάτο από τα συνηθισμένα. Κουνουπίδι με Ρεβίθια, ελαφριά σως ταχίνι και ζουμερό ρόδι. Ελαφρύ και υγιεινό.
5 από 3 ψήφοι
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Μαγειρική, Νηστίσιμα, Όσπρια
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 2 μερίδες

Υλικά
 

  • 1 κουνουπίδι
  • 250 γρ. βρασμένα ρεβίθια (αν έχετε χρόνο μπορείτε να βράσετε αλλιώς χρησιμοποιήστε κονσέρβας)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 4 κ.σ. νερό
  • ½ ρόδι
  • μαϊντανό

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° C.
  2. Χωρίζουμε σε μικρά μπουκέτα το κουνουπίδι και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
  3. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά προσθέτουμε τα ρεβίθια, το χυμό από το μισό λεμόνι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη φροντίζοντας να ανακατέψουμε μια-δύο φορές ενδιάμεσα.
  4. Σε ένα βαζάκι βάζουμε το χυμό από το άλλο μισό λεμόνι, το νερό, το ταχίνι λίγο αλάτι και πιπέρι και αφού το κλείσουμε με το καπάκι του, ανακινούμε για να αναμειχθούν τα υλικά καλά.
  5. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
  6. Βγάζουμε το κουνουπίδι από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σως ταχίνι και ανακατεύουμε ξανά.
  7. Σερβίρουμε σκορπίζοντας πάνω στο φαγητό σπόρια ροδιού.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx