Ρεβυθοκεφτέδες (Φαλάφελ) Νηστίσιμοι και με Τυρί

 

από BigMama
Αφράτοι Ρεβυθοκεφτέδες (Φαλάφελ), με πλούσια γεύση και αρωματικά μυρωδικά. Απολαύστε τους στη Νηστίσιμη εκδοχή ή και γεμιστούς με Τυρί!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής 12 ώρες
Συνολικός Χρόνος 12 ώρες 30 λεπτά
Κατηγορία Vegan, Ζυμαρικά, Μεζέδες, Νηστίσιμα
Κουζίνα Αίγυπτος
Μέθοδος Μαγειρέματος Κατσαρόλα, Τηγάνισμα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

  • 3 φλ. ρεβύθια βρασμένα
  • 2 φλ. ξερό ψωμί τριμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ ματσάκι ματσάκι άνηθο δυόσμο και μαϊντανό
  • δυόσμο και μαϊντανό
  • λίγη φρέσκια ρίγανη και θυμάρι ψιλοκκομένα
  • λίγο κύμινο τριμμένο
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι, λευκό πιπέρι
  • λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για τη ζύμη
  • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο ή μισό μισό με ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Για τους ρεβυθοκεφτέδες γεμιστούς με τυρί

  • 1 αυγό στη ζύμη
  • τυρί της αρεσκείας μας

Οδηγίες

  1. Αποβραδίς βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι.
  2. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε 1½ λίτρο νερό, με ένα κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι στο τέλος του βρασίματος.
  3. Σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στον πολυκόπτη μέχρι να γίνουν τρίμμα. Έπειτα τρίβουμε και το ξερό ψωμί.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τρίμμα ρεβυθιού, το λάδι, το κρεμμύδι που έχουμε "γυαλίσει", τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το καρότο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τη γλυκιά πάπρικα.
  5. Ρίχνουμε μια χούφτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ζυμώνουμε και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
  6. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Για τους ρεβυθοκεφτέδες με τυρί, βάζουμε κι ένα αυγό στη ζύμη. Καθώς πλάθουμε τους κεφτέδες προσθέτουμε στο κέντρο ένα κυβάκι τυρί και κλείνουμε.
  8. Εγώ έβαλα μοτσαρέλα. Μπορούμε να βάλουμε κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή φέτα.

Γενικές Σημειώσεις

Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx