Σπετσοφάι

 

από BigMama
Το Σπετσοφάι (ή αλλιώς σπεντσοφάι ή σπετζοφάι) είναι ένα πεντανόστιμο πικάντικο πιάτο, ιδανικό για μεζές αλλά και ως κυρίως.
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Κυρίως Γεύμα, Λουκάνικα, Μαγειρική, Μεζέδες
Κουζίνα Ελληνική, Ιταλική
Μέθοδος Μαγειρέματος Τηγάνισμα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

  • 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη κουταλιά σπιτική σάλτσα και μία λιγότερη πελτέ εμπορίου
  • λίγο κρασί

Οδηγίες

  1. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε πιπεριές, σκόρδο και λουκάνικο μαζί.
  2. Όταν μαραθούν και μαλακώσουν οι πιπεριές σβήνετε με λίγο κρασάκι.
  3. Προσθέτετε μία κουταλιά μέλι και ανακατεύετε.
  4. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι, τις σάλτσες, λίγο νεράκι και σιγοβράζετε για ένα τέταρτο ή μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα του.

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Gogo Samiou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx