Τυροπιτάκια Τηγανητά

 

από BigMama
Λαχταριστά Τυροπιτάκια Τηγανητά από τη Μαρίκα! Αγαπημένο, κλασικό ελληνικό σνακ, με τραγανή εξωτερική υφή και τυρώδη, ζουμερή γέμιση.
Χωρίς βαθμολογία
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Μεζέδες, Ορεκτικό
Κουζίνα Ελληνική
Μέθοδος Μαγειρέματος Τηγάνισμα
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 30 κομμάτια

Υλικά
 

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 3 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
  • φρέσκο δυόσμο
  • πιπέρι

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ, πατάμε με ένα πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο για να λιώσουν και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και την κρέμα γάλακτος.
  2. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον προσθέτουμε στη γέμιση μαζί με το πιπέρι.
  3. Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο κρούστας και το απλώνουμε στον πάγκο. Έτσι όπως είναι τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο τα κόβουμε από την στενή πλευρά σε έξι λωρίδες.
  4. Καλύπτουμε με μία πετσέτα για να μην ξεραθεί και ξεκινάμε με την πρώτη λωρίδα.
  5. Στην άκρη της κάθε λωρίδας βάζουμε ένα κουταλάκι της σούπας γεμάτο γέμιση.
  6. Παίρνουμε δύο φύλλα και φτιάχνουμε ένα τριγωνάκι.
  7. Συνεχίζουμε το δίπλωμα κατά μήκος όλης της λωρίδας.
  8. Όταν φτιάξουμε όλα τα τριγωνάκια τυροπιτάκια μας, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
  9. Τρώγονται ζεστά και κρύα!!!

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Στην κουζίνα της Μαρίκας
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx