Ζαμπονοκασερόπιτα εύκολη και τραγανή

 

από BigMama
Δεν χρειάζεται να βρείτε τη μυστική συνταγή της γιαγιάς για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη πίτα. Ο Jim Michailidis μας μαθαίνει πως να φτιάξουμε, πολύ γρήγορα, μια λαχταριστή ζαμπονοκασερόπιτα!
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Ορεκτικά, Παιδικά
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Φούρνος - Ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 15 κομμάτια

Υλικά
 

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 300 γρ. ζαμπόν (σε κύβους)
  • 300 γρ. κασέρι (σε κύβους)
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα γάλα

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στις αντιστάσεις.
  2. Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε κύβους, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο. Βουτυρώνουμε ξανά και απλώνουμε ένα δεύτερο φύλλο. Βουτυρώνουμε και βάζουμε λίγο από το μείγμα ζαμπόν-κασέρι και σκεπάζουμε με ένα τρίτο φύλλο. Συνεχίζουμε εναλλάξ τη διαδικασία και τελειώνουμε με φύλλο το οποίο βουτυρώνουμε.
  4. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια για να τραβήξει καλύτερα τα υγρά.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο που περίσσεψε και τα περιχύνουμε πάνω στην πίτα.
  6. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
  7. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αλλαντικό ή τυρί σας αρέσει.

Video

Γενικές Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx