Ζωμός Λαχανικών (χωρίς βράσιμο)

από BigMama
Μια αλλεργία στο γλουταμινικό οξύ ήταν ικανή να οδηγήσει σε κατάργηση των έτοιμων κύβων λαχανικών. Αυτή η εύκολη συνταγή τους αντικατέστησε επάξια.
5 από 1 ψήφος
Share Εκτύπωση Αποθήκευση
Προετοιμασία 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Λαχανικά, Μαγειρική, Σάλτσες & Μαρινάδες
Κουζίνα Άλλη
Μέθοδος Μαγειρέματος Χωρίς ψήσιμο
Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Εξοπλισμός. Δες που μπορείς να τον βρεις!

Προσάρμοσε τις μεριδες: 1 δόση

Υλικά
 

  • 4 μεγάλα καρότα, τριμμένα
  • 3 κλωνάρια σέλερυ (το χοντρό κομμάτι, μέχρι εκεί που αρχίζουν τα μικρότερα κλωνάρια με τα φύλλα) κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 πράσο (το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος), κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • από ένα ματσάκι μαϊντανό (με τα κοτσανάκια), χοντροκομμένο
  • 2 μεγάλα μανιτάρια, χοντροκομμένα (1 1/2 με 1 3/4 της κούπας)
  • 10 κομμάτια λιαστή ντομάτα από βάζο, ψιλοκομμένη (με ψαλίδι κουζίνας είναι πιο εύκολο)
  • 1 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 200 γρ. αλάτι

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε δόσεις, βάζουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σχεδόν πάστα.
  3. Μεταφέρουμε την πάστα σε άλλο μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά, προσέχοντας να μην παραγεμίζουμε το δοχείο (για να κοπούν όλα ομοιόμορφα).Το αλάτι λειτουργεί ως συντηρητικό και ο ζωμός διατηρείται ακόμη και έξι μήνες.
  4. Τη συνταγή τη βρήκαμε στο thefoodiecorner.gr και έγινε η αγαπημένη μας, αφού δεν χρειάζεται βράσιμο.

Γενικές Σημειώσεις

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο thefoodiecorner.gr και έγινε η αγαπημένη μας, αφού δεν χρειάζεται βράσιμο.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx