Ζωμός Λαχανικών (χωρίς βράσιμο)
Μια αλλεργία στο γλουταμινικό οξύ ήταν ικανή να οδηγήσει σε κατάργηση των έτοιμων κύβων λαχανικών. Αυτή η εύκολη συνταγή τους αντικατέστησε επάξια.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 4 μεγάλα καρότα, τριμμένα
- 3 κλωνάρια σέλερυ (το χοντρό κομμάτι, μέχρι εκεί που αρχίζουν τα μικρότερα κλωνάρια με τα φύλλα) κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 πράσο (το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος), κομμένο σε ροδέλες
- 1 μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- ⅓ από ένα ματσάκι μαϊντανό (με τα κοτσανάκια), χοντροκομμένο
- 2 μεγάλα μανιτάρια, χοντροκομμένα (1 1/2 με 1 3/4 της κούπας)
- 10 κομμάτια λιαστή ντομάτα από βάζο, ψιλοκομμένη (με ψαλίδι κουζίνας είναι πιο εύκολο)
- 1 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
- 200 γρ. αλάτι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε δόσεις, βάζουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σχεδόν πάστα.
- Μεταφέρουμε την πάστα σε άλλο μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά, προσέχοντας να μην παραγεμίζουμε το δοχείο (για να κοπούν όλα ομοιόμορφα).Το αλάτι λειτουργεί ως συντηρητικό και ο ζωμός διατηρείται ακόμη και έξι μήνες.
- Τη συνταγή τη βρήκαμε στο thefoodiecorner.gr και έγινε η αγαπημένη μας, αφού δεν χρειάζεται βράσιμο.
Σημειώσεις
Τη συνταγή τη βρήκαμε στο thefoodiecorner.gr και έγινε η αγαπημένη μας, αφού δεν χρειάζεται βράσιμο.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο